STANDAARD C-520 PORTOFOON

c520.jpg Deze dual band portofoon is mijn eerste zender die ik aangeschaft heb na het behalen van mijn machtiging. De portofoon kan zowel op 2 mtr als op 70 cm tegelijk ontvangen en zenden. Daarmee is het dus ook mogelijk dat deze porto als transponder kan functioneren, al dan niet beveiligd met een eigen toonslot. Dit toonslot bestaat uit een eigen standaard (vandaar de naam waarschijnlijk).
Tevens kan deze portofoon ook zichzelf "clonen" naar een tweede portofoon. De instellingen van de te klonen portofoon worden via de ether overgezet in de andere portefoon.

Deze portofoon is ook in staat om "buiten de band" te zenden. Het frequentie bereik is op de VHF van 125 - 174 Mhz en op het UHF bereik 425-475 Mhz. Daarnaast is het ook mogelijk om in de 300 Mhz, de 800 Mhz en de 900 mhz band te ontvangen. Ook kan met deze portofoon DTMF en CTCSS ontvangen en gezonden worden.
De portofoon is voorzien van per "band" 20 geheugens, die makkelijk te programeren zijn. Het vermogen van deze porto is afhankelijk van de spanning die toegevoegd wordt. Op batterij gebruik (7,2 Volt) is het vermogen 2,5 watt. Bij 12 volt aansturing leverd de porto 5 watt. (er zijn ook batterijen leverbaar van 12 volt). AL met al is deze robuste portofoon veel in gebruik bij hulpdiensten in het buitenland.