DARES NOODKOFFER

Voor DARES heb ik een nood koffer gemaakt die bestaat uit een Condor 16 (2 meter) en een Condor 46 (70 cm), naar idee van PA0HFT. Het orginele word file kun je hier downloaden Het is de bedoeling dat deze koffer in het veld neergezet kan worden, met een anttenne en een accu. De mogelijkheden moeten multifunctioneel zijn. Zo moet het mogelijk zijn om de sets als digipeater te kunnen laten functioneren, of als talktrough, of voor gewoon spraak communicatie.
Naast de inzetbaarheid voor DARES, krijgd de koffer ook een plaatsje in de shack, om de twee frequentie banden te monitoren.

voorkant
achterkant
condor 16 en 46
aansluitingen
met duplexfilter
en overige bedrading
Klik op de foto's voor grotere versie

De koffer is een standaard gereedschap annex foto koffer die bij de Gamma of zo gekocht kan worden. Hierin heb ik een rand gemonteerd, waarop de plankjes rusten. Alle onderdelen die aan de koffer gemonteerd worden (balkjes, luidsprekertjes, microfoon houder e.d. zijn vastgemaakt met slotbouten. Dit om de koffer een redelijk aanzicht te geven.
De condor 16 is voorzien van een Rode Kruis stikker omdat deze set ook gebruikt kan worden voor het Rode Kruis. Hiervoor moet wel de eprom vervangen worden.
Om te zorgen dat de sets op de beide frequentie banden te kunnen werken heb ik ook een zelfbouw duplex filter opgenomen in de antenne leiding. Hier kun je de bouwbeschrijving daarvan vinden.
De opbouw is verder simpel opgebouwd. In een later stadium worden de overige aansluitingen vanaf de aansluitbalk gemaakt om de beide sets in talktrough te krijgen en voor packet mogelijkheden.