CONDOR 16

c-16.jpe

De condor 16 is een uitermate geschikte set om in de mobiel of in de in de shack te gebruiken. Omdat alle functies in een eprom geprogrameerd kunnen worden, is deze set vrij compleet in zijn mogelijkheden. Er kunnen meerdere VFO’s aangestuurd worden, er kan 5 TVO (ZVEI) en CSTCS meegeprogrameerd worden. Een 5 TVO nummer kan bij de landelijke coordinator ( PA3GGM )aangevraagd worden.Daarnaast functioneert de Condor 16 als een volwaardige mobiel tranciever met een vermogen van 10 watt output. De Condor 16 is met redelijke meetapparatuur goed om te trekken naar de 2 mtr amateurband. Er zijn echter drie versies van de Condor 16 in omloop. Deze zijn te herkennen aan een gekleurde stip naast de antenne uitgang . Deze gekleurde stippen geven aan in welk VHF bandsigment de set kan opereren. Informatie hierover kun je hier vinden. Er zijn diverse sites op het internet waar je informatie kunt vinden over deze amateur set. Een van de bekenste op dit gebied is de site van PA3EKI .

Om de eprom van de Condor 16 te kunnen programeren is er speciale software hiervoor in omloop. Deze software kun je hier downloaden. Het programma is redelijk makkelijk te gebruiken en produceerd een hex file die met een eprom brander in de eprom gebrand moet worden.

De condor is in het donker moeilijk te bedienen omdat in de knoppen van de condor geen verlichting is opgenomen. Op internet is er weinig te vinden hierover, behalve incomplete informatie. Daarom heb zelf een ombouw beschrijving gemaakt. Klik hier voor deze ombouw beschrijving.

Om de condor te kunnen gebruiken moet men deze eerst aansluiten. Dit kun je op een aantal manieren doen, via de 15 pol connector achter op de condor of met een speciaal hiervoor gemaakte slede. Wat de aansluitingen hiervan zijn en welke stekker aansluitingen er nog meer gebruikt worden, kun je hier vinden.