CURSUS ZENDMACHTIGING N en F

De zendamateurs PE1OPM, PA3FVI, PE1BIA en PE1HUC binnen de VERON afdeling A59 (Bergen Op Zoom en omstreken) hebben het idee opgepakt om een cursus zendamateur te gaan starten voor de Novice en de Full licence. Dit initiatief is op 21 juni bekent gemaakt tijdens de zelfbouw avond van de afdeling. Dit bleek een goede zet te zijn doordat er al direct 6 aanmeldingen waren. Door mond op ond reclame is het aantal deelnemers opgelopen naar 12 op de eerste bijenkomst op 2 september.
De achtergrond tot dit initiatief was dat wij wisten dat er een aantal mensen op eigen initiatief bezig waren om zich voor te bereiden op het examen, wat niet tot voldoende resultaten heeft geleid voor de betrokken personen.
Daarnaast zou het heel prettig zijn als er meer zendamateurs in de regio actief zouden worden.
Na diverse geprekken tussen de boven genoemde amateurs hebben we een aantal uitgangspunten afgeproken waarmee de cursus opgezet is. Deze zijn:
A - Aan de cursus zelf moeten geen kosten verbonden zijn
B - De cursus is voor N en F en moet voor IEDEREEN te volgen zijn
C - De cursus moet vooral prakties en eenvoudig ingericht zijn
D - We leiden op voor het N en F examen in november 2007
E - Volledige ondersteuning naar de kandidaten toe.

Met deze uitgangspunten zijn wij aan de slag gegaan en hebben erg veel werk verzet om op 2 september 2006 de eerste bijeenkomst te kunnen houden. Zo moest een onderkomen geregeld worden (geen plaats op de gehuurde bijeenkomsten ruimte van de vereniging, behalve tegen kosten), de lessen moeten opgezet worden, er moest PR gevoerd worden (in de vakatie periode, waarin bijna elke organisatie onderbezet is, geen tijd heeft enz enz).

Toch hebben we nu een voorlopig onderkomen in de zusterflat van het ABG, aan de zuidoost singel in Bergen Op Zoom en hebben de eerste lessen (heden 3 september) klaar liggen.
Op 2 september zijn we van start gegaan met een informatieve ochtend voor de cursisten waarin iedereen werd voorgesteld en uitleg over de cursus werd gegeven, Daarna kon er kennis gemaakt worden met een gedeelte van onze veelzijdige hobby. Er was een portable setup neergezet bestaande uit het portable station en DARES apparatuur van PE1OPM, ATV zend en ontvangs station van PE1BIA, zelfbouw en meet instrumenten van PA3FVI en PE1HUC.
Hieronder een foto impressie van deze dag. Op de betreffende foto klikken voor een grotere versie.
Speciaal voor de cursus is er een e-mail adres beschikbaar. Deze is bestemd voor contacten naar de cursus, zoals vragen, maar ook voor aanmeldingen. Het e-mail adres is cursus@pe1opm.nl
De cursusisten kunnen ook gebruik maken van de MSN en Skype adressen van de genoemde amateurs en ook van de Radiofrequenties, repeater Bergen Op Zoom (145.6875 Mhz) en voor cursisten die nog geen zendmachtiging hebben ,in de LPD band 434.525 Mhz.

klik op foto voor grotere versie

Impressie van les ontvangers, waar cursisten het blokshema leren in praktijk
 
klik op foto voor grotere versie

Gebruik van PI4WBR en kerstbrunch 23 december 2006

In april 2007 werd onverwacht ons onderkomen voor de lessen gesloopt. Het artiekel in BN/de stem hierover vindt je hier. In allerijl werd er overleg gevoerd met de Directie van het ABG om vervangende lesruimte te vinden, wat uiteindelijk gelukt is. Hieronder vind je enkele foto's van de lessen in de nieuwe ruimte

klik op foto voor grotere versie
 

In april 2008 zijn er een 4 tal curisten naar het examen in Nieuwegein geweest, waarvan er 3 met een N lecentie geslaagd zijn. Dit zijn PD1SHE, PD1MVL en PD5LD. Naar aanleiding daarvan heeft het bestuur van VERON afdeling A51, Bergen Op Zoom gemeend om een oorconde te overhandigen voor de inzet van de leeraren, PE1OPM, PA5HE, PE1BIA en PE1HUC. Daarnaast vonden de leerlingen dat er een feestje gegeven moest worden ter gelegenheid van dit goede resultaat. Hieronder foto's van dit evenement.

 
klik op foto voor grotere versie