NOODUITRUSTING

In de loop der tijd heb ik door ervaringen een nood uitrusting voor in het veld samengesteld. Deze uitrusting bestaat uit alle belangrijke onderdelen om een volledig station in het veld of mobiel op te kunnen zetten. Een aantal items in deze nooduitrusting worden elders op deze internet pagina uitgebreid beschreven. In deze tekst zal ik daar dan naar verwijzen met linken.
Voor de losse onderdelen heb ik een speciale kist samengesteld (zie foto 1 hieronder). In deze kist zijn de haringen, hamers, waterpas, draadantenne, open wire verlengstukken, tuidraden, 50 ohm kabel e.d. onder gebracht.

Klik op de betreffende foto voor een grotere versie

Op foto 2 zie je de voetplaat voor de antennemast op foto 3.
Op foto 4 zie je de accu die het station van spanning moet voorzien. Dit is een 135 A/h accu, goed voor een hele dag zenden.
De FT897 zie je op foto 5 met de bij behorende tuner op foto 6.
Op foto 7, een van de belangrijke dingen, de HF antenne en op foto 8 de VHF/UHF antenne
Het zou wel eens kunnen zijn dat er naar een locatie wordt gegaan waar 220 V aanwezig is. In dat geval gaat de RS910 voeding ook mee (zie foto 9). De laatste foto zou een optie kunnen zijn voor het in werking zijnde station in het veld. Dit kan ook een tent zijn of een weg geparkeerde pichnick tafel.

Een gedeelte van deze spullen zijn normaal in de shack operatief en worden voor veld werk of noodsituaties ingepakt. De FT897 wordt dan samen met 2 Daiwa staande golf meters inclusief bedrading in een apparte koffer ingepakt (zie laatste foto). Tevens gaat er altijd een soort gelijke koffer mee met hand gereedschap om bij eventuele storingen reparaties uit te kunnen voeren.